AMBIENTAL DESIGN / MAKING A BETTER PLACE FOR INTERIOR DESIGN
Philippe Starck

Designeri si Arhitecti / 2010-10-27

Philippe Starck

Philippe Starck este fiu al unui inginer aeronautic. S-a fost născut în Paris, Franţa în 1949. Între 1965 şi 1967 el a participat la Ecole Nissim de Camondo în Paris.
La sfarsitul anilor 1960, Philippe Starck a colaborat cu Quasar ca designer pe obiecte si scaune gonflabile. În 1969 a devenit art director la Pierre Cardin pentru piese de mobilier. În anii 1970 a lucrat ca decorator de interioare, proiectare, si a realizat interioare celebre printre care, "La Main Bleue" bar din Montreuil (1976) şi "Les Bains Douches", un club din Paris (1978).
In 1980 el a fondat "Starck Products", o companie care produce si comercializeaza creatiile sale. In 1985 el a înfiinţat firma de mobilier "XO" (împreună cu Gerard Mialet).
În 1984 Starck a creat interiorul cafenelei Costes din Paris, pentru care el a creat elegantul scaun "Costes" (pentru Driade). Această lucrare ia adus lui Starck multe alte proiecte de design interioar la nivel mondial.
Ca designer de produs, Philippe Starck a conceput în principal mobilă şi articole de uz zilnic.
În 1988 el a creat "ARA" (pentru Flos), o lampa in forma de corn metalic care va deveni una dintre lămpi sale cele mai de succes.
În 1990/91 Starck a proiectat storcatorul de lămâie, cu picioare lungi "Juicy Salif" pentru Alessi.
Pentru Driade, Kartell, şi propria sa firma "XO" şi alţii, Philippe Starck a creat numeroase piese, extrem de populare.
Philippe Starck este, probabil, designerul cel mai neobişnuit şi incitant din ultimii douăzeci de ani. Probabil că nu există domeniu pentru care Philippe Starck nu a venit cu un design. El fiind astăzi unul dintre cei mai influenti designeri contemporani.
Clientii sai sunt companii notabile printre ele enumerand-ule pe urmatoarele: Alessi, Flos, Driade, Kartell, Microsoft, Hansgrohe, Duravit, Fossil, Puma şi Vitra.
Philippe Starck a câştigat numeroase premii şi distincţii, cum ar fi Compasso d'Oro, premiul Red Dot Design, iF Design Award

http://www.starck.com/Philippe Starck Philippe Starck Philippe Starck Philippe Starck Philippe Starck Philippe Starck Philippe Starck Philippe Starck Philippe Starck Philippe Starck Philippe Starck Philippe Starck Philippe Starck Philippe Starck Philippe Starck Philippe Starck Philippe Starck Philippe Starck Philippe Starck Philippe Starck Philippe Starck Philippe Starck Philippe Starck Philippe Starck Philippe Starck Philippe Starck