AMBIENTAL DESIGN / MAKING A BETTER PLACE FOR INTERIOR DESIGN
Revolutia industriala lasa in urma elemente decorative cu stil

Noutati / 2013-07-29

Revolutia industriala lasa in urma elemente decorative cu stil

Vintage - industrial

Vintage-industrial este conceptul in voga din designul de interior la ora actuala, concept ce se potriveste indivizilor care nu iubesc comoditea si adora sa redea viata si functionalitate obiectelor iesite din uz sau din tendinte. Stilul este destul de permisiv materialelor, lasand sa-si faca prezenta o paleta destul de larga. Lemnul, fierul , pielea, sticla, chiar si caramizi brute, toate sunt binevenite atata vreme cat mai ascund si o poveste in spate. Poveste ce inca se mai poate vedea pe suprafata obiectelor. Toate aceste elemente dau spatiilor un aer personal si aduc un plus de caldura.
Trend-ul a prins atat de mare amploare anul trecut, incat de curand, un numar mare de producatori de mobilier si accesorii au inceput sa reproduca elemente cu patina timpului... dar daca autenticicitatea este ceea ce cauti, pietele sunt un bun loc de a incepe cautarea.
Experienta nu poate fi programata. Fii deschis la schimbari si adaptari. Este mult mai usor sa gasesti o utilitate surprinzatoare obiectelor ce-ti ies in cale decat sa cauti cu frenezie obiecte pe care stii deja cum vrei sa le modifici. Cei mai multi dintre noi se lasa influentati de ideile bune, vazute in reviste, blog-uri, pagini de internet si cauta sa le reproduca doar pentru ca s-au indragostit de o idee, un concept. Nu-i un mod gresit de a aborda problema, dar mult mai placut si plin de satisfactii este sa-ti dai singur drumul la imaginatie, sa te eliberezi de imaginea si functionalitatea obiectelor si sa te agati de forma, redandu-i un nou scop. Vei fi uimit de rezultat. Cu toate astea, stilul se poate dobandi doar prin aducerea in spatiul tau a elementelor cu o varsta inaintata, insa nu uita ca nu este suficient ca elementele sa fie doar vechi, trebuie sa le regasesti ca fiind prezente in peisaj odata cu venirea revolutiei tehnologice si automat a celei industriale.
Vintage-industrial nu numai ca este placut si accesibil, dar are si un mare avantaj. Trendul asta face bine planetei datorita reciclarii si reutilizarii elementelor.
Daca intampini dificultati in pornirea catre acest stil, iti voi lasa cateva indrumari:
1 - Foloseste cutii vechi de depozitare. Da-le un scop practic si totodata foloseste-le si in scop decorativ.
2 – O fereastra veche poate sa devina rama amintirilor tale. Lipeste-le in spatele sticlei si prinde rama de un perete.
3 - Foloseste fara teama materiale vechi, care au fost spalate si purtate în mod repetat de-a lungul anilor pentru perne, huse pentru scaune, servetele sau fete de masa.
4 – O usa de hambar poate oricand sa-si gaseasca loc in casa pe post de masa sau chiar sa marcheze trecerea intre doua incaperi.
5 – Inlocuieste clasicul tablou cu elemente de signalistica, postere vechi ca insemne cu scop practic. Cauta harti vechi, planse tehnice, planuri de arhitectura.
6 – Scaunele metalice sau cu suport metalic, odinioara prezente prin mai toate institutiile , isi pot gasi acum loc in casa, biroul sau cafeneaua ta.
7 - Podelele pot fi vopsite în alb, negru sau dacă esti norocos si ai pe jos un lemn de esenta tare și un pic dur în jurul marginilor, foloseste un smirghel fin si toceste pe alocuri stratul de vopsea.
8 – Cauta lampi vechi, curata-le, repara-le si creaza-le spatiu pe biroul tau chiar si alaturi de elemente ce tin de tehnologia actuala.
9 – Celebrele table negre pe care scriam cu creta acum cativa ani isi pot face locul in orice bucatarie sau cafenea. Este elementul care aduce senzatie de apropiere, de personal.
10 – Ai rabdare si cauta: bucati de piele naturala, diverse obiecte in magazine de antichitati, poduri si pivnite. Elemente sunt peste tot, trebuie doar sa fii deschis si odata ce le identifici sa le gasesti locul sau functionalitatea potrivita.
In consecinta, inzestreaza-te cu indrazneala, da frau liber imaginatiei, reinventeaza obiecte, traseaza-ti niste linii, pornind de la cele mai sus prezentate si pune o amprenta naturala spatiului tau!
Stefan Lazar
Creative Director at Ezzo DesignRevolutia industriala lasa in urma elemente decorative cu stil Revolutia industriala lasa in urma elemente decorative cu stil Revolutia industriala lasa in urma elemente decorative cu stil Revolutia industriala lasa in urma elemente decorative cu stil Revolutia industriala lasa in urma elemente decorative cu stil Revolutia industriala lasa in urma elemente decorative cu stil Revolutia industriala lasa in urma elemente decorative cu stil Revolutia industriala lasa in urma elemente decorative cu stil Revolutia industriala lasa in urma elemente decorative cu stil Revolutia industriala lasa in urma elemente decorative cu stil