AMBIENTAL DESIGN / MAKING A BETTER PLACE FOR INTERIOR DESIGN
DA, AM NEVOIE

Noutati / 2010-10-26

DA, AM NEVOIE

DE UN DESIGNER DE INTERIOR!

REPETA IMPREUNA CU MINE: “UN DESIGNER DE INTERIOR MA AJUTA, NU MA INCURCA. NU, NU POT SA MA DESCURC SI FARA.” ACUM CITESTE ARGUMENTELE DE MAI JOS, MAI REPETA O DATA CUVINTELE MAGICE, APOI INTRA PE NET IN CAUTAREA CELUI MAI POTRIVIT DESIGNER PENTRU TINE.
REALIZATOR: LILIANA VASILESCU

1. Multi cred ca apelezi la un designer de interior doar daca ai de amenajat o casa uriasa si un buget pe masura. Gresit! Poti chema un expert si atunci cand ai chef sa transformi baia, de exemplu. Nu e jenant pentru niciunul dintre vo, e accesibil si … benefic!
2. Uita de ideea preconceputa ca tot ce face un designer e sa arunce doua perne pe canapé si o cuvertura pe pat. Un adevarat profesionist iti ofera o viziune de ansamblu asupra locuintei, asupra functiunilor spatiului si discuta cu tine despre toate detaliile: de la manerele usilor, pana la grosimea blatului de bucatarie.
3. Studiaza mai multe portofolii, nu te lua dupa rcomandarea vecinei si nici a celei mai bune prietene. Gusturile sunt o chestiune personala, si sintagma “suflete-pereche” – referitor la tine si designerul ales – nu este o exagerare!
4. Da, e o relatie de business, dar nu-I ignora puternica latura emotional, asa ca alege pe cineva fata de care simti ca poti fi tu insuti si iti poti recunoaste slabiciunile – acestea se traduc, in cele din urma, in stil de viata.
5. Un specialist autentic stie sa navigheze prin moda si trenduri astfel ca rezultatul final sa fie tailor-made. Pe tine. Pe stilul si gesturile tale. Pentru ca o podea de lemn e superb, dar daca adori linistea, efectul ei acustic s-ar putea sa-I faca irelevanta frumusetea.
6. Platesti o data, faci economie de doua ori: un designer de interior cu ceva experienta poate obtine reduceri substantiale in magazine, iar pe de alta parte, iti va da tipsuri despre cele mai durabile si versatile material – din nou, economie pe termen lung.
7. Unul dintre marile avantaje pe care ti le adduce lucrul cu un expert, e sincronizarea – intre templar, electrician, zugrav etc. Nu intru in detalii – o sa iti amintesti asta la momentul respective si o sa te feliciti iar si iar pentru ca mi-ai ascultat sfatul.

ELLE DECORATION, septembrie-octombrie, 2010
pag. 30, Deco Ghid