AMBIENTAL DESIGN / MAKING A BETTER PLACE FOR INTERIOR DESIGN

2O.com

Birouri

Nume/
2O.com
Client/
2O.com
Cerinte/
-
Data/
Februarie 2013

Daca plecam de la premiza ca oamenii nu se mai lasa usor fermecati, sau poate mai aproape, am putea enunta faptul ca porinind de la cateva caracteristici, le este mai usor sa arunce o privire, sa se simta liberi si sa se relaxeze, beneficiarii acestui proiect au avut ideea unei nave spatiale…gasita, invadata de natura si adaptata nevoilor.
De indata ce un client ne solicita un proiect intrigant, care sa presupuna si o combinatie frumoasa de materiale, o abordare unica, fara linii clasice, inglobarea in design a elementelor ce tin de natura, noi, Ezzo Design, suntem mai mult decat incantati. In cazul de fata rezultatul nostru este o baza de cercetare, sau mai degraba o nava spatiala invadata de natura, personajul principal fiind o ciuperca uriasa, dar asta poate fi vazuta mai degraba ca o consecinta, atunci cand natura isi intra in drepturi, completand astfel spatiul si design-ul biroului in cauza. Aceeasi idee este subliniata si prin prezenta plantelor naturale care tasnesc din tevi. Acelasi mesaj cand vine vorba de corpurile de iluminat dispersate si abandonate
Avem de-a face in acest caz cu anumite combinatii de materiale si culori, care in mod probabil nu ar ajunge unele langa celalalte, decat in situatia in care o schimbare radicala s-ar cere si nu s-ar prezenta la fel decat in situatia in care un complex de cereri ar surveni si asta pentru a crea un spatiu locuibil, ba mai mult, transfrmat din vechi in incredibil.
Nava spatiala in cauza a fost realizata prin implementarea unor solutii menite sa ofere cat mai mult spatiu ocupantilor – s-a adaugat inaltime, s-a marit spatiul dat, extins printr-o zona de relaxare – care in mod probabil nu ar fi fost creat intr-o noua structura a spatiului. Putem spune ca ideile creative nu au urmat nici o regula si totusi rezultatul este unic, fascinant prin propriile trasaturi.
Integrarea luminii naturale, precum si a altor resurse naturale, selectia elementelor inspirate din natura, plantele naturale care necesita un minim de ingrijire, toate acestea sunt parte din solicitarile beneficiarilor vis-à-vis de un spatiu adaptat prin design, angajatilor. Daca ar fi sa mentionam si faptul ca am adaugat acel “ceva”, acea sclipire de geniu care determina unicitatea, un spatiu incantator, intrigant, poate chiar cu un accent ciudat, atunci cel mai probabil ai fi chiar sedus ca privitor.
Bucataria, baia, liniile ce guverneaza spatiul, birourile, tevile, culorile, desenele, intrarea principala, toate acestea au trasaturi comune, menite sa permita designer-ilor sa caute solutii unice pentru a crea ravnita nava spatiala.
Design-ul se distinge in acest proiect prin stralucirea neobisnuitului, prin mediul incarcat de culoare, folosirea graffiti-ului, a pavilionului de relaxare, si mai presus, prin solutii indraznete.

Photograpy by Andi Popescu – http://andipopescu.com/

Aparitii in Presa
Inside 2o’s Spaceship Offices
Quirky Spaceship as Game Studio Office by Ezzo Design
Un birou ca o navă spațială. În Timișoara.
Imaginative Spaceship-Themed Office With A Touch of Sustainability

Project Manager
Stefan Lazar

Design
Stefan Lazar
Mario Stoica
Izabela Feher

1 / 80