AMBIENTAL DESIGN / MAKING A BETTER PLACE FOR INTERIOR DESIGN

Bar D'arc

Timisoara

Nume/
Bar D'arc
Client/
-
Cerinte/
-
Data/
Noiembrie 2013

Barbatul. Ah! Barbatul! De aici a pornit totul. De aici, plus o melodie a celor de la “Men at work”. Si uite asa ne-am propus o reintoarcere in timp. Pe vremurile cand imaginea de ansamblu contura barbatul prin truda fizica si painea castigata cu sudoarea fruntii. La propriu! Suntem puternici, suntem morocanosi, suntem veseli, suntem strengari, siguri pe noi, maturi dar putem lesne sa devenim si imaturi. Si constientizand totodata ca si noi barbatii dispunem de o sensibilitate necioplita, in cel mai frumos sens al cuvantului, ne-am imaginat un spatiu, care ne satisfice capriciile si completeaza peisajul societatii de azi. Recunoastem ca ne-am si desprins de contextul zilelor noastre, in sensul ca ne-am dorit sa ne murdarim mainile, sa folosim unelte, am plecat de la o tresarire a continutului mental si am conturat exteriorul. D’arc. The Bar!!!
D’arc e un mix de forme spontan, industrial. E un joc de forme, materiale de baza, tehnici simple, fara abordari sofisticate, ce-si doreste sa pastreze functionalitatea clara, la vedere. Culorile sunt naturale, apartinand materialelor in stare bruta. Pornind de la corpurile de iluminat, din cupru, facute manual, in flacara, cu ciocanul, conturam ideea de baza, cu alte cuvinte ele sunt primele care fac distinctia clara in atmosfera pe care o imprima spatiului. Prezente sunt si corpurile de iluminat cu traseu aparent prin tevi de curpru ce formeaza o linie autentica a spatiului. Preferatele noastre raman cele care troneaza deasupra barului, si aici probabil devenim subiectivi, dat fiind faptul ca sunt rupte din imaginatia Ezzo Design si zamislite chiar de mainile noastre. Materialul folosit: lemn. Pentru ca lemnul vorbeste despre o identitate cu care suntem familiari si pastreaza naturaletea interiorului. Aceeasi amprenta am lasat-o si pe coltul barului: pe de-o parte am folosit beton, menit sa faca legatura cu podeaua din acelasi material, insa un colt al barului s-a nascut din jocul unor grinzi de lemn care vor sa umple golul design-ului contemporan. Mobilierul din spatele barului a fost facut din tevi si accesorii de cupru. Piesele de mobilier, din lemn si metal, sunt facute in Timisoara si amintesc si ele inca o data de formele esentiale, naturale, de care te apropii instinctiv. D’arc a insemnat si un control al procesului de implementare al proiectului nostru, de aici si decizia de a ne implica in fiecare etapa. Asa s-au nascut scaunele din piele, marea provocare, si asta pentru ca am fost nevoiti sa alergam intre 4 ateliere (cel din urma apartinand unui curelar care a cusut toate scaunele manual).
In consecinta, am creat un spatiu ca o oaza ce intensifica ideea de masculinitate si design-ul industrial, e o reflexie a personalitatilor puternice si a calitatilor simple, un loc frumos ce-si cere experienta clientilor.

Project Manager
Stefan Lazar
Valentin Popescu

Suport Tehnic
Stefan Lazar
Mario Stoica


14 / 80