AMBIENTAL DESIGN / MAKING A BETTER PLACE FOR INTERIOR DESIGN

Casa Pixel

Locuinta Arad

Nume/
Casa Pixel
Client/
Familia LINA
Cerinte/
-
Data/
Noiembrie 2013

O casa cu o arhitectura remarcabila. Asta ne-am dorit si uite ca am avut ocazia sa ne compunem scenariul pentru o astfel de casa, si evident au aparut manifestarile entuziaste, incarcate de nerabdare. Casa Pixel, cum am numit-o noi, e strajuita de pereti vitrati, e o casa aerisita din punct de vedere structural astfel incat, din prima clipa, am vrut sa ii pastram esenta de prospetime. Ferestrele inalte insa au fost cele ce ne-au permis sa ne bucuram de generozitatea drapajelor. 
Piesele de mobilier si culorile vibrante sunt cele care ne-au sprijinit sa cream un melanj boem, si o scenografie bine calculata, cu obiecte puternice si nuante care alaturate denota o armonie si dau personalitate spatiului.
Pentru ca proprietarei ii plac culorile, am avut grija ca unul din elementele surpriza sa fie un mare "tablou" fragmentat in zeci de piese, piese ce la randul lor se divid in pixeli pentru ca in cele din urma sa contureze o floare.  De fapt discutia incepe categoric de aici, de la piesa centrala a livingului. Fara indoiala o alta piesa-icon atrage atentia intr-un mod surprinzator si anume mobilierul din spatele televizorului care imbina lemnul natural brut cu MDF-ul vopsit lucios ( material ce are la baza tot lemnul, dar este un finisaj modernist ), contrastul generand astfel un efect unic. 

Bucataria este un spatiu uimitor de care suntem pur si simplu incantati. Impulsul l-am primit inca de la inceput, in urma unei colaborari frumoase cu arhitectul aradean Cosmin Rufu, care ne-a lasat un impozant blat de bucatarie turnat in placa de beton, placa ce statea in consola. Cu ajutorul acestei mese am reusit sa conturam o bucatarie aerisita si luminoasa. Faptul ca masa nu are picioare si se termina intr-o zona de gati,t permite o experienta si mai placuta pentru viitori beneficiari.  Mobilierul specific de bucatarie se afla pe un singur perete si este format dintr-un monobloc ce ascunde toate functionalitatile. Am folosit aici sistemul Finetta de la Hafele pentru a acoperi atat partea de blat de lucru cat si lavoarul. Frigiderul este la randul lui incorporat, concluzionand astfel faptul ca toate necesitatile se pot ascunde intr-o fractiune de secunda in spatele unui elegant "zid" decorativ. 

Dormitorul matrimonial este spectaculos prin dimensiuni si prin peretele vitrat din fata patului, "o mostenire valoroasa" din partea arhitectului. Dormitorul ascunde si un dressing generos, mascat in spatele unei placari cu usi glisante. Tot aici sunt prezente si usile fractionate in straifuri verticale colorate combinate cu structuri ce imita lemnul. La o prima vedere am putea afirma ca ne aflam intr-un dormitor destul de simplu si elegant, cu forme geometrice si culori placute, dar afirmatia este inrerupta de liniile asimetrice si energice ce traseaza elemenul dinamic al acestui spatiu. Casa Pixel mai dezvaluie o incapere, dormitorul fetitei, o explozie de culoare, plin de viata, un taram al povestilor si al gandurilor care alearga dintr-o parte in alta a planetei in fractinuni de secunda. Deciziile noastre in ceea ce priveste acest spatiu au fost invaluite de trairile copilariei, pe care nu am dorit sa le infranam, tocmai din necesitatea de a trai impreuna aceste experiente si povesti.
Casa Pixel are un sarm al ei, cu detalii frumoase, culori indraznete si un calm sofisticat. Poate fi privita si ca o readucere la simplitate, o reinterpretare a personalitatilor membrilor familiei, transpuse in detalii si culori combinate inedit.

Project Manager
Valentin Popescu
Mario Stoica

Project Management
Valentin Popescu
Design
Mario Stoica

47 / 80