AMBIENTAL DESIGN / MAKING A BETTER PLACE FOR INTERIOR DESIGN

Jazzissimo Lounge

Locatie in Bastionul Therezia - Timisoara

Nume/
Jazzissimo Lounge
Client/
Horatiu Dejan
Cerinte/
-
Data/
Aprilie 2012

Tot soiul de pasiuni trebuiesc gandite in prealabil si duse la bun sfarsit in diverse etape ale vietii, prin intermediul sufletului si al oamenilor. Orice perspectiva, evaluare si motivatie trebuie pusa intr-o
anumita lumina. Astfel a aparut idea, initial ca atitudine, urmand sa imbrace forma unei zvacniri cu aura
londoneza.
Arhitectura e considerata ca fiind un concept conventional. Se conformeaza asteptarilor zilnice si atunci intervine designer-ul cu ale lui revolutii artistice pentru a-I modifica cele conventii, pentru a-I conferi distinctii subtile. Proiectul de fata examineaza nuantele unei astfel de conventii: “display-ul”
decorativ dat, cu interioare medievale, iar atunci cand arhitectura nu permite, culorile si materialele
contribuie deopotriva la un ansamblu exhaustiv, la nivel tehnic si psihologic.
In consecinta, atentia designer-ului si-a gasit cu preponderenta traiectoria catre cele doua spatii. Dar sa ne gandim la zona de jazz - scaldata in rafinamentul culorilor, al formelor, caracterizata prin material natural precum lemnul si pielea: impletirea nuantelor de Earth Green cu caracterul subtil al lemnului masiv si al rotunjimilor atesta rafinamentul spatiului. Zona de jazz tainuieste si un salon VIP, cu aburi de coniac si trabuc ce imagineaza o atmosfera britanica, acoperita de discutii alese, priviri talcuite si
zambete minutioase.
Deasupra acestui mic univers intim, cu o capacitate de aproximativ 80 locuri, se infatiseaza scena, la rang de podium pentru artisti de suflet, carora li se pune la dispozitie un sistem integrat L-Acoustics.
Taramul jazz-ului ascunde o toaleta guvernata de prezenta tromboanelor, aflate la dispozitia domnilor, totul in lumini calde, purtand aceeasi nota de distinctie. Naturaletea toaletelor feminine contureaza nota de finete, prin linii discrete si patina de vechi.
Daca in zona de jazz se creaza o atmosfera de istorie, decizie si elegant, partea de lounge se
adreseaza relaxarii in primul rand, prin lejeritatea corpurilor de iluminat si a nuantelor deschise ce
stapanesc ambientul.
In aceeasi masura, stand-ul DJ-ului, asistenta conferita de prezenta barului si insasi capacitatea de peste 100 locuri a spatiului, provoaca la o dispozitie cu aer tineresc, chiar jovial. Verticalitatea spatiului se incadreaza prin panouri cu material textile si prezenta unui ecran destinat cinefililor.
Autenticitatea spatiilor si cadrelor ambientale a fost transpusa prin simtamintele designer-ului si
cristalizate in doua forme complet distincte: culorile si caracterul masculinitatii din zona de jazz, precum si nota de candoare si aerul proaspat al zonei de lounge.

Lounge Design Hiding Trombones In the Bathroom

Suport Tehnic
Stefan Lazar
Valentin Popescu
Adrian Hanas
Mario Stoica
Alexandra Avram
Izabela Feher
Alex Starc
Bristena Nistor
Gabriela Marica

Project Management
Stefan Lazar
Design
Adrian Hanas

7 / 80