AMBIENTAL DESIGN / MAKING A BETTER PLACE FOR INTERIOR DESIGN

X3

Timisoara

Nume/
X3
Client/
Sorin Bechira [ vezi recomandarea + ]
Cerinte/
S-a pornit de la imaginea unui spatiu creativ, definitoriu pentru X3, si am initiat astfel idea de a uni “infatisarea” noului spatiu cu “vocea” celor ce il vor ocupa. Asa am intampinat toate cele 5 zone si am ingaduit imaginatiei sa se rasfete. Ceea ce s-a desprins, regasiti in fotografiile de mai sus.
Data/
Aprilie 2011

Studioul X3 – o mansarda sub forma unui “sevalet cu panza pregatita” (Stefan Lazar quote).

Inca de la primul pas in acest studio al creatiei, esti ghidat prin mesajul treptelor, si o data cu perceperea lui, iti surprinzi emotia de a descoperi ce se ascunde in spatele primei usi. O atmosfera familiara, incadrata in lemn si obiecte vechi, anotimpul felinarelor, si al promenadelor decernat de piatra cubica, apoi ca un pretext al copilariei: bicicleta -sub o alta dimensiune, cea a balustradei si functionalitatea unui cuier , totul pentru ca ulterior sa te supui unei distorsionari firesti a realitatii, cu incursiuni in povesti, imaginatie si personaje coborate dintr-o existenta paralela (Darth Vader conjugat in eternul feminin). Toate acestea sunt inramate intr-un tablou al creativitatii si introspectiei , cu alte cuvinte etosul X3.

Spatiul evolueaza pe 2 niveluri – open office-ul, spatiul destinat creatiei, incadrat de Biroul Negru si Biroul Alb, si cel superior, destinat relaxarii, comunicarii si sedintelor, unde ferestrele mari, indreptate spre cer, permit avalansa de lumina calda.

1. Pian: Zona de primire a clientilor este guvernata de prezenta calda a unui pian Franz Wirth, inundat in culori vibrante. Identitatea lui, deopotriva cu trofeele integrate pe peretele subordonat, caracterizeaza independenta stilului si continua sa defineasca designerii, ocupantii open space-ului. Opozitia intre alb-negru si culoarea aplicata a pianului, deriva catre energie, intuitie, rationalitate.

2. Banc de lucru – Biroul Creative Directorului: Autenticitatea biroului este determinata de afilierea creatiei, ca si concept al unui alt domeniu, apartinand unui secol premergator cu hi-tech-ul contemporan, fenomen ce sterge linia de demarcare a timpului.

3. Open office: Biroul in plan deschis este gandit si redijat prin detalii; mesele de lucru sunt dispuse in asa fel incat sa provoace la un mediu volubil intre membri X3. Peretele, pornit de la conceptul unei imaginatii desavarsite, perceput ca arta decorativa a oricarui moment, e definit prin desene si cuvinte, cu o finalitate in eventuale povesti imaginare, si poate suferi in orice clipa transformari continue.

4. Biroul Alb – Personalitatea Biroului Alb e data de picioarele preluate de la mai multe mese apartinand unor perioade si stiluri diferite, subtil evidentiate, si totodata exprimata si prin rotunjimea formelor si simplitatea si bunavointa albului.

5. Biroul Negru – Dominat de culoarea masculinitatii si a indraznelii, Biroul Negru ascunde piese din epoci diferite, absorbite de spontaneitatea ceasului si jocul paianjenului de lampi.

6. Peretele de carti: Genul de amprenta naturala, care survine intr-o maniera fireasca, un caracter ce retine o autoritate particulara, manageriala. Peretele, privit ca o paleta activa, rezoneaza cu reintoarcerea la ascendenta, recunoscut fiind si pentru spectrul larg de culori, si setea de cunoastere.

7. Baia cu surprize: Toti resimtim la un moment dat nevoia de comunicare. De ce n-am resimti-o si la toaleta? Insotitorul, cel care se ascunde in permanenta in spatele usii, vine ca o completare a unei aventuri definite prin unicitate si starneste o senzatie incarcata de amuzament, pentru ca in a doua secunda sa-ti spui: De ce nu?

8. Zona Bon Apetit: Circumscrisa prin intermediul unei structuri de lemn , se ascunde o bucatarie practica, invadata de lumina si culoare.

9. Zona de relaxare: Intruneste atat piese de nou, cat si elemente si detalii vintage, intr-o curiozitate arbitrara, ceea ce o pozitioneaza dincolo de conventional, alaturi de peretele pivot cu TV care delimiteaza zona de relaxare de cea de sedinte.

10. Zona de sedinte: Introduce elemente de mobilier individualiste, iar lemnul si culorile calde genereaza ideea de atmosfera cordiala.

Studioul poate fi, in consecinta, rezumat ca o imagine conturata prin perceptia, simtul si viziunea unui designer care si-a spus cuvantul prin simplul fapt ca evoca raspunsuri la nivel afectiv: "It's not where you take things from - it's where you take them to" (Jim Jarmusch).

Articol - Gabriela Marica
Website x3studios

Prezentarea spatiului pe website-ul X3
Fotografii By Andi Popescu
Mobilier si piese decorative by Studioholz

Articole aparute in presa

Igloo - Mansarda X3, Timişoara
Wall Street - Birou de companie
Office Snapshots - X3 offices Romania
Plus Mood - X3 New Office in Romania
Were We Design - X3
Archiportale - Il nuovo ufficio di X3 firmato Ezzo Design
Freshome - Fresh, Work-Empowering Design: X3 Offices
MilimetDesign - X3 Studio design by Ezzo Design
Homedsgn - X3 New Office by Ezzo Design
Artavizuala21 - Mansarda X3, Timişoara
Homedit - The X3 Offices in Timisoara
B Creative - X3 Offices By Ezzo
Toodaylab - 严肃活泼、团结紧张,X3工作室设计赏
DailyClicker - 10 Most Popular Projects Presented in September 2011
Archilovers - X3 new office
X3 – Un vechi pod al unei cladiri transformat intr-un spatiu de creatie
În mansarda creativilor de la X3 designul spune povești
BIROUL UNDE CREATIVITATEA E LA EA ACASĂ

Project Manager
Stefan Lazar

Design
Alexandra Avram

4 / 80